dissabte, 14 de desembre del 2013

Sobre el conflicte




Article publicat al Contrapunt de data 27 de setembre de 2013, al voltant del conflicte per la instal·lació d'un centre de culte a la ciutat, que a data d'avui encara sense resoldre

Sobre el conflicte
En primer lloc, neix el conflicte. Sovint de diferències d’opinió, o d’una mala gestió. Ja hi és, ja hi ha dos o més parts. I el més immediat a fer és solucionar-lo perquè no vagi a més.
La solució d’un conflicte requereix implicació de totes les parts que s’hi troben. Requereix diàleg, mediació, compromís, pedagogia.
En el conflicte sorgit abans de l’estiu entre la comunitat musulmana Al-Huda i l’Ajuntament de Mollet, per la instal·lació d’un centre de culte musulmà al barri de l’estació de França,  les coses s’han fet saltant-se del tot el manual bàsic del “com mantenir la calma”, i sobretot fent allò que està expressament desaconsellat: ventilar declaracions incendiàries des d’un bon principi, per part de l’Alcalde, atiar el conflicte, posicionar deliberadament alguns veïns contra certes opinions, falta de transparència cap als membres de l’oposició;  i d’altra banda, dur el conflicte al carrer, implicant a tota la ciutat, que ha vist com durant mesos, es manté un pols, i no s’albira com acabarà tot plegat.
Des de la Coalició d'ICV-EUiA seguim mantenint les peticions i propostes que ja vam plantejar al ple de juliol: demanem un mediador vàlid i expert que intervingui en el conflicte, demanem absoluta transparència i informació sobre la llicència d’obres i la d’activitats, expedients ambdós, tramitats a l’ajuntament.
En aquell ple vam dir que donaríem suport a una solució mediada i dialogada. Vam dir que a partir del respecte, la no discriminació i el compliment de la legalitat, calia preservar la pau i la bona convivència. No podíem permetre que es trenqués, Mollet no es podia permetre un conflicte d’aquest tipus. Entre d’altres motius, perquè dóna ales a certes formacions polítiques racistes i xenòfobes. I ho repetim.
De nou, demanem diàleg, més. Demanem que l’equip de govern gestioni el conflicte, i que per a fer-ho es valgui d’eines com la del mediador, amb capacitat de generar confiança a les dues parts, o de l’experiència en altres municipis on han sabut gestionar-ho. Exigim respecte a la legalitat, cap tipus de discriminació. Exigim transparència, tota la informació. La tasca a fer, i no senzilla, és la de trobar una solució satisfactòria per totes les parts.

Marina Escribano Maspons
Regidora-Portaveu ICV-EUiA Mollet del Vallès

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada