dimarts, 12 de març del 2019

UN EQUIP PER GUANYAR!

Comparteixo amb vosaltres la intervenció que vaig fer el passat 10 de març al Mercat Vell de Mollet del Vallès en motiu de l'acte de presentació de candidatura i eixos del programa de MOLLET EN COMÚ per les eleccions municipals de maig 2019. (i un parell de fotos del dia de l'acte!)


Bon dia a tots i a totes,

Gràcies per ser aquí. Saludo als comuns locals del Vallès Oriental (municipis) que avui han vingut a donar-nos suport, i també a altres forces polítiques de Mollet i a representants de sindicats, que ens han volgut acompanyar. Benvinguts i benvingudes.
I no puc continuar sense agrair enormement l’Esteve i l’Esther per ser aquí. Per haver dit que SÍ i a més, al moment, i amb il·lusió. Uns grans presentadors! Em fa molt feliç, és un honor i m’encanta perquè suposa una mena de lligam amb el lloc i el temps d’on venim… l’institut, l’adolescència, l’època de descoberta de moltes coses, entre elles la passió per observar el món i les ganes de voler-lo canviar. I després, el recorregut de vida de cadascú que avui ens porta als tres aquí, dalt d’un escenari en un acte polític a la ciutat que ens ha vist néixer i créixer. Qui ens ho havia de dir!
Ha arribat el dia 10! Després de molt treball som aquí. I no és cap meta però tampoc un punt de partida, perquè ja fa mesos que estem treballant molt i intens, sumant persones, fent equip i projecte. I ens queda camí per fer per endavant, que segur que serà apassionant.
Però sí que avui era una fita important. Presentar-vos l’equip que encapçalem aquest projecte que es diu Mollet en Comú, per les eleccions municipals del proper maig. Estic molt contenta que aquest equipàs hagi fet un pas endavant i se sumi al doble objectiu: guanyar aquestes eleccions i per davant de tot, lluitar per una ciutat millor.
I no són només ells i elles, hi ha moltes altres persones que s’apunten a l’aventura, perquè formaran part de la llista electoral, i ben aviat els coneixereu. I a més de la candidatura, hi ha molta altra gent que porta mesos fent feina i posant els seus coneixements i el seu temps al servei del comú: programa, campanya, comunicació, etc. Bona feina!
Anem a pams.
Parlava de projecte col·lectiu, i és que sense aquesta idea no s’entén res ni gaire res podem fer. En Comú, persones comuns que volen el bé comú. La idea del treball en equip, col·laborant, solidàriament i des de l’unitat per aconseguir progrés, benestar i justícia per a la comunitat. Desterrar l’individualisme, que ens imposen i que ens mata.
Ens volen soles, doncs no, a nosaltres ens tindran en comú.
El Sancho, el Gabriel, la Mari Carmen, la Mireia, el Xavi, la Roser, la Mar, el Dennis, la Maica, la Virgínia. Persones que coneixen la ciutat, que s’estimen Mollet, i que estan implicats i implicades de fa temps en àmbits com el feminisme, les AMPAs, l’esport, la cultura, l’ecologia, la solidaritat, entre d’altres. A tots ells i elles els agraeixo la generositat i el treball. Els hi reconec la solidesa, la valentia, la capacitat, els principis i valors que teniu. Un equip de gent amb qui hi ha una sintonia enorme. Quin gust i quin orgull estar amb gent així!
Perquè per davant tenim feina: explicar, il·lusionar, contagiar la idea que és possible. Que a Mollet podem fer un gir. Que és possible un nou equip liderant l’Ajuntament i la gestió de la ciutat. Un altre Mollet és Possible i necessari.

I PER QUÈ? Nos sobran los motivos
No és només perquè porten 30 anys de govern dels mateixos.
No és només perquè és un govern que sembla treballar més pels seus interessos d’autoconservació que pels de la ciutat.
No és només per un govern que perd recolzament de la gent any rere any.
No és només perquè busca la confrontació i ha generat situacions on la ciutadania ens hem vist arrossegada.
És també perquè:
• Ara estem en un moment D’ANAR més enllà. Ja no parlem només de millorar els barris, de més neteja, o que cal una veritable aposta per la cultura, com a exemples. No, ara es tracta de canviar amb urgència la forma de governar que fa massa anys patim en aquesta ciutat.
• S’ha governat sense diàleg, amb actitud tancada i poc receptiva, amb prepotència; s’ha demostrat incapacitat de gestionar els conflictes; opacitat; clientelisme i favoritismes;
• S’ha posat de manifest una voluntat implícita de governar només per a uns i contra els altres.
• Se ha ejercido durante demasiado tiempo el discurso del miedo. Sí, en esto han sido unos grandes expertos, hacer calar la idea que si el ayuntamiento lo gobierna otro equipo, peligran muchas cosas... Nada. No peligra nada! Si eso.. peligra su estabilidad o su comodidad.

El único riesgo que corremos es seguir llevando a esta ciudad por el camino del continuismo, la inacción, la falta de color y la pérdida de chispa que hace años tuvo.
I davant de tot això:
NECESSITEM UN TSUNAMI DEMOCRÀTIC I TRANSFORMADOR.
NECESSITEM amb urgència obrir les portes i les finestres de l’ajuntament
VOLEM RECUPERAR Mollet en la seva essència: la vida als barris, més activisme, les tradicions, l’esperança. Tornar a sentir-nos orgulloses de pertànyer i viure aquí.
CAL QUE la gent comuna entri a l’Ajuntament, per posar la institució al servei de LA CIUTADANIA.
PERQUÈ TENIM TOTAL CAPACITAT, i tenim un model de ciutat al cap, que cuidi les persones i no expulsi a ningú.
PERQUÈ TENIM UN PROGRAMA, que parteix del coneixement i d’un anàlisi i que proposa mesures concretes.
PERQUÈ TENIM UN EQUIP PREPARAT per a fer-ho.
Volem sacsejar la política municipal amb tota l’eficiència i imaginació possibles.
Volem governar per a tothom. GOVERNAREM per a tothom.

El CONTEXT GENERAL ens acompanya i no el podem defugir:
- D’una banda, els efectes de la crisi econòmica encara hi són, s’han carregat estructures familiars que abans podien suportar males èpoques. Ara ja no. Famílies en situació d’exclusió residencial, pobresa energètica, pobresa cronificada, serveis socials desbordats.. No cal dir que les causes de la crisi també segueixen ben presents: especulació, manca de legislació, segrest per part de grans poders i com a exemple, tenim al damunt l’amenaça d’una bombolla dels preus de lloguer:
Som els que reivindiquem i treballem per la justícia social, pel repartiment de la riquesa, pel treball digne i contra la precarietat.
- D’altra banda, en els darrers anys vivim una polarització en les posicions respecte l’autodeterminació de Catalunya, una situació absolutament anormal d’existència de presos polítics en presó preventiva, i un judici com a mostra del fracàs absolut de la política i el diàleg.

Nosaltres som la força que en aquest xoc de trens volem obrir un espai de diàleg i no més enfrontament, que apostem per recuperar la política i dialogant trobar la sortida en què ningú se senti exclòs.

- Una derechización de la sociedad y una radicalización en las posiciones de las fuerzas conservadoras, que miran a la ultraderecha y al pasado más rancio.
Ante esto, la izquierda debemos ser de nuevo, muro de contención y el feminismo será el motor y la herramienta que presente batalla a estas ideas del pasado, que amenazan con quitarnos derechos conseguidos hace años.

I amb aquest context ben present:
AIXÒ VA DE MOLLET.
I avui ens presentem davant la nostra ciutat com el que som, una força transformadora, som les persones que recollim el testimoni dels governs del PSUC amb l’Anna Bosch i la Carme Coll al capdavant. Som confluència, que practica això de la suma i convivència de diferents sensibilitats polítiques.
Diuen que som “los de siempre”, com de forma despectiva i traient valor als anys acumulats d’experiència. Diuen que som els de sempre, doncs sí, som els que sempre estem a la vaga general, les que sortim el 8M, qui surt contra la reforma laboral, qui es mobilitza contra les llistes d’espera o el tancament de línies de l’escola pública.
I les lluites, les acompanyem de propostes, amb un programa molt extens, del que avui destaco els grans reptes que assumim per Mollet a partir del 2019:
(REPTES DEL CANVI D’UN NOU MODEL DE CIUTAT PER A MOLLET 2019-2022)
1. Fer de Mollet una ciutat compromesa en crear oportunitats de feina.
2. Fer una ciutat més humana, amable i segura, on tothom pugui gaudir dels mateixos drets.
3. Reforçar els serveis públics de qualitat, per un Mollet més just i solidari.
4. Aconseguir una ciutat més neta, cuidada i endreçada, pionera en la lluita del canvi climàtic. I trobar solucions a la manca d’habitatge.
5. Fer de Mollet una ciutat feminista.
6. Impulsar un Ayuntamiento abierto, transparente y participativo; ética en sus cargos electos, y lucha contra la corrupción y el clientelismo.
7. Hacer de la cultura y el deporte caminos para la integración y la cohesión.
8. Fer una administració senzilla, àgil i amb uns serveis propers a la ciutadania.
9. Impulsar una economia socialment responsable, verda i cooperativa.
10. Fer de la nostra, una ciutat compromesa amb els canvis constituents necessaris perquè Catalunya pugui decidir el seu futur.



I vaig acabant, però ara que hi penso, no us he parlat de què aporto i què pinto jo en tot això. Sóc la Marina, i porto tota la meva vida treballant per aquest poble, des de la societat civil i des de les institucions. Des de les petites revolucions a l’escola, sent delegada a l’institut, etc. i ara...
He fet el pas d’acceptar aquesta responsabilitat, i poder encapçalar aquesta transformació a la nostra ciutat, per decència i respecte a la ciutadania.
El que proposo i proposem és
- Posar les persones al centre; les seves necessitats i els seus drets i obligacions.
- fer-ho d’una manera democràtica, amb senzillesa, propera, escoltant i amb honestedat. I amb mirada de dona.
M’he presentat a l’Alcaldia encapçalant un equip solvent, il·lusionat i preparat,
Em presento a l’Alcaldia fent un pas valent, decidit i amb compromís
Són temps en què les persones que ens dediquem a la política estem en el punt de mira. Hem de ser transparents, explicar el que fem i com ho fem, cal enfortir els valors i l’ètica en l’acció política. Em comprometo a això i a aportar passió, implicació i treball.
Tenim la capacitat, les persones, el projecte, anem a totes!
Us demano que CONFIEU en què podrem fer la transformació que la nostra ciutat necessita, i tornar a il·lusionar-nos!
I Quan ho aconseguim, deixarem enrere un Mollet gris, per poder presentar una ciutat plena de colors, perquè com diu un mural d’un dels nostres carrers:
“la vida no es como (te) la pintan, sino como (tú la coloreas) la coloreamos”.
I Recordeu: LLEGÓ NUESTRA HORA!
Som la gent que reivindiquem al carrer i a la institució, i lluitem per la justícia social, pel treball i la vida dignes.
Som l’esquerra que defensa polítiques progressistes que millorin la vida de les persones.

I ho farem amb ulls de dona
I ho farem amb mirada de dona
I tot això ho farem en comú...i HO ACONSEGUIREM!

Força i Endavant!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada