dijous, 19 de març del 2020

Relat 3 19.3.2020

Relat 3 19.3.2020
Canvis importants en el confinament.
De moment el resum seria: correus i trucades; baralles i mossegades.
Fer un horari, diuen. Menú setmanal consensuat. Seguir una rutina, aconsellen. Ho intento, ho intento. De moment estem en fase aclimatació. Vull pensar...
Mentre sopem, els explico per quin motiu farem cassolada a les 21h. Primer, explicació nivell molt bàsic. La Jana em demana més detall. Hi vaig. Explico i finalitzo amb un: “que no volem rei!” i la Júlia salta: “no, només volem els diners!”. Ric, alhora que dubto si ha entès bé el concepte de republicanisme. Per cert, que he hagut de fer la diferència entre monarquia de fantasia i la de debò. Maleït Disney.
Al barri, hi ha alts nivells de republicanisme. Bé, molt bé. Vull creure que la Monarquia té els dies comptats. “No me llames ilusa...” és que no s’aguanta, i aquesta crisi ho fa més palpable i evident.
Així doncs, a les 20h aplaudiments a la sanitat pública i a tot el personal mèdic i sanitari (amb la Jú ens ha enganxat en pilotes posant-se el pijama, i ha sortit només amb una jaqueta meva. “gajes” del directo) i a les 21h cassolada contra el rei, la corona i que torni els diners.
Abans d’anar a dormir sento un “mama, la quarentena!”
Ahir els llegia un conte. Trama: un poll es pregunta perquè serveixen els polls i recorre el món a la recerca de la resposta. La Monarquia i el paral•lelisme amb els polls. Ahí lo dejo.
En l’apartat confessions, em declaro culpable d’aprofitar treure la brossa per obtenir mig meló i unes magdalenes dels avis. Una espècie de sensació de “contrabando”. 1,5m de distància, la meva mare i dos tuppers ben precintats. Inofensiu. Venia de pas. Permeteu-me la broma. Lleugeresa en moments molt tensos, pesants i difícils.
I a la petita li ha costat dormir. Em diu que està trista, nerviosa i que té malsons. I una espècie d’obsessió amb la mort, que fa que em pregunti si les noies que fan fitness online estan vives.. què li deu passar pel cap? Com gestionen les criatures tot això? Sí, s’adapten a tot. Dono fe. Però ho rumien tot. Sens dubte. Acompanyar en tot això. Ser-hi i acompanyar pel seu benestar.
Seguim: manualitats, deures, experiments, cotó i llentia dins un pot de vidre, circuits per córrer, lectura, dibuix, joc, cuineta de cartró... Trucades, correus, wattsaps; lectura, notícies, preguntes i respostes. Baralles, queixes, avorriment. Zumba, dansa, maquillatge, puzzles.
Tenim més cartutxos per cremar. No worries. Ànims. Seguim. Gràcies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada